Det levende treet – ny bok av pater Ellert Dahl OP

Søndag 29. april lanseres boken «Det levende treet – vår trosarv gjennom tidene» i St. Dominikus kloster.

Vår eldste dominikanerbror i Oslo, pater Ellert Dahl, kommer ut med ny bok, – et verk som det går lovord om lenge før den er kommet i bokhandelen! “Det levende treet – vår trosarv gjennom tidene” er boken som tar for seg den kristne tros utvikling fra utgangspunktet i Det gamle testamente og frem til vår tid.

Vi vil invitere alle til å tegne seg på tabula gratulatoria og gratulere pater Ellert med både boken og 90-årsdagen samtidig som man kjøper boken.

Registrer deg før 20. april 2018 og motta «Det levende treet» for kun kr 298,-

Innsamlingsaksjon:
Pater Ellert avslutter bokprosjektet, men planlegger en foredragsserie om kirkekunst og -arkitektur fra Puglia-regionen (i og rundt Bari) og Napoli i Sør-Italia neste høst. Vi vil invitere alle venner av pater Ellert å støtte hans videre foredragsplaner ved å gi en pengegave til reisekassen. Mer informasjon om dette finner dere her!

Les mer om boken under bildet!

 

 

OM BOKEN:

Som et levende tre har vår felles tro vokst frem av Skriften og Kirkens tradisjon. Det trosfrøet som ble sådd i Abrahams bryst og slo rot i hele gudsfolket, ble forvandlet og guddommeliggjort i Kristus. Gjennom tidene har det vokst og forgrenet seg i den kristne kirke. Den katolske tro er den modne frukt av dette levende treet, hevder forfatteren.

Boken berører alt som hører inn under begrepet «Guds åpenbaring»: Det gamle og Det nye testamentet og alt som hører med i Kirkens trosskatt deretter – fra konsiler og kirkefedre til sakramentslæren. Gud selv er den beste pedagog, og han kjenner pedagogikkens grunnregel: at alt som meddeles, må tilpasses den lyttendes kapasitet.

Boken henvender til alle som søker Gud, først og fremst katolske kristne – både den søkende, den tvilende og den «vel etablerte», ikke minst. Den er en kilde til kunnskap og inspirasjon for alle.

I juni 2018 fyller fr. Ellert 90 år. I forbindelse med lanseringen er det mulig å gratulere fr. Ellert ved å tegne seg på tabula gratulatoria. Følg linken!